Árazási hibára is utalhat, ha beteltek a nyári hónapok!

Nyilván ingatlantulajdonosként Te is azt szeretnéd, hogy a rövidtávon kiadott lakásod egész nyáron jól pörögjön, egymást érjék a vendégek. Azonban, ha már most tele a naptárad, akkor sajnos van egy rossz hírünk, valamit rosszul csináltál. Elmondjuk mit.

Mi a célod a rövidtávú kiadással?

A legfontosabb szempont a rövidtávú lakáskiadásban, hogy tulajdonosként minél nagyobb haszonra tegyél szert, vagyis maximális legyen a bevételed. Haszont lényegében kétféleképpen érhetsz el: vagy inkább alacsonyabb áron, de folyamatosan kiadod a lakást, vagy magasabbra teszed az árat, ez esetben lehetnek üres időszakaid, ugyanakkor kevesebb bérlővel is magasabb bevételt érhetsz el a magasabb napidíj révén. Ezt a két módszert érdemes megfelelően ötvözni az airbnb árazás során annak fényében, hogy épp milyen a szezon.

Ne feledd azt sem, hogy a folyamatos használat, nagy kihasználtság révén gyorsabban amortizálódik egy ingatlant, és a felújítást, javítási költségeket szintén a bevételből kell kitermelned.

Adataink szerint jelenleg 42 nap az előfoglalási idő, átlagosan utazás előtt ennyivel keresnek szállást a potenciális bérlők. Vagyis, ha neked már most tele a naptárad augusztus végéig, akkor biztos lehetsz abban, hogy aluláraztad az ingatlant, és nem jutsz akkora bevételhez, mint amekkora potenciált rejt a lakásod.

 

Mi az, amire érdemes figyelni az árazás során?

Az airbnb árazás során fontos a rugalmasság. Minden olyan alkalommal, amikor több turista fordul meg a környéken, feljebb viheted az árat, hiszen nagyobb a kereslet. Ilyenek a hosszú hétvégék, a hazai és nemzetközi ünnepnapok, a különféle rendezvények, sportesemények fesztiválok, amik rengeteg embert vonzanak. Például egy Forma 1-es verseny vagy a Sziget Fesztivál idején még a főszezonhoz képest is extra áron kelnek el a lakások, a normál ár többszöröséhez juthatsz hozzá napidíjként.

A különféle eseményeket érdemes folyamatosan nyomon követni, a fix időszakokra már jóval előbb megemelni az árakat. Ha az esemény előtti héten sem szeretné senki kivenni az ingatlant, még mindig ráérsz lejjebb vinni az áraidat, ha úgy hozza a szükség.

Az árat természetesen befolyásolja az ingatlan elhelyezkedése, minősége is. Vannak funkciók, szolgáltatások, amikért extra díjat számíthatsz, ráadásul többet kérhetsz azoktól, akik csak 1-2 éjszakára érkeznek a hosszú távú bérlőkhöz képest. Az árazásnál azt is figyelembe kell venned, mennyire keresett lakástípussal rendelkezel. További, árazással kapcsolatos tippjeinket itt találod.

Az elérhető lakások átlagára Budapesten

Merj segítséget kérni!

Ha úgy érzed, egyedül nem sikerül optimalizálni a bevételed, több potenciál van a lakásodban, mit amennyi hasznot hoz jelenleg, kérd szakértők segítségét! Elemző kollégáink és tapasztalt hozam menedzserünk naponta figyelik az airbnb piaci változásait, hogy az adott kiadási ár mindig a legmagasabb legyen. Árazási szoftverünk segítségével minden nap valós időben frissülő adatokat használva módosítjuk  az árakat az elérhető összes szabad időpontra, figyelve a hétvégéket, kiemelt időszakokat, nemzeti vagy épp nemzetközi ünnepeket.

Hamarosan egy új cikksorozatot is indítunk, amelyben felhívjuk figyelmed a kiemelt időszakokra. Segítségünkkel megtudhatod, szezonálisan milyen olyan események várhatók, amik befolyásolják az árazást. Kövess minket!

Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 értékelés, átlag: 3,50 - 5)

Kapcsolatfelvétel

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!
      • A megadott telefonszámon ebben az időpontban hívhatnak vissza.
Visszahívást kérek
Regisztráljuk adataid és 24 órán belül
felvesszük veled a kapcsolatot.
Részletes kalkuláció
Add meg lakásod paramétereit, tölts fel fotókat és
visszahíváskor már pontos becslést kapsz.

Kiemelt partnerünk