Az 5 leggyakoribb árazási hiba, amit jó eséllyel Te is elkövetsz!

Összetett feladat megtalálni a tökéletes árat a rövidtávon kiadott lakásodhoz, de ha sikerrel jársz, akkor biztosan a lehető legtöbbet hozod ki ingatlanodból. Állítsd be minden foglalható éjszakára a megfelelő összeget és keress többet Airbnb-n!

Az Airbnb-n és más hasonló oldalakon meg kell találnod az egyensúlyt a nevetségesen olcsó lakás és a túlárazott éjszakák között. Ha túl sokat kérsz, akkor azzal vendégeket veszítesz és a lakás foglaltsága visszaesik. Ugyanakkor nem szabad túl alacsonyra sem állítani az éjszakánkénti árat, mert bár kecsegtető egy telített hónap, valójában értékes profittól esel el. Ideális esetben a következő 2-4 hétre 75-90%-os a szálláshely foglaltsága. Ha 2 hónapon belülre még csak 50%-on állsz, akkor sem kell aggódnod, ez jót jelent!

Ne ess a végletekbe! Kerüld el az alábbi gyakori hibákat a tökéletes árazási stratégia érdekében:

1. Állandó árakat állítasz be

Első lépésként el kell felejtened, hogy elég egyszer beállítani a lakásod éjszakánkénti árát és később nem kell majd hozzányúlnod. Számos tényező befolyásolja szálláshelyed értékét. Az árazási stratégiádat elsősorban az aktuális kereslet alapján kell felépítened, különben jó eséllyel túl sokat vagy épp túl keveset kérsz ingatlanodért.

A legalapvetőbb szempont, amit figyelembe kell venned, az, hogy az adott éj hétköznapra vagy hétvégére esik. A hétvégéken a forgalom jelentősen megnő, ezzel arányosan az árakat is emeld!

Ez azonban sajnos nem elég, ugyanis az árak és a trendek folyamatosan változnak körülötted, így neked is alkalmazkodnod kell. Mindig mérd fel a versenykörnyezetet és a legapróbb változásra is azonnal reagálj, nehogy lemaradj, míg mások elszárnyalnak melletted.

2. Elfeledkezel a turistaszezonról és kiemelt időszakokról

Ahogy a hét napjai, úgy az évszakok is állandóan váltják egymást. Ehhez kell igazodnia a te Airbnb lakásod árainak is. Vedd figyelembe az utazási szokásokat hogy felmérd, az év mely szakaszaiban különösen kedvelt úticél a városod.

Ha ezzel megvagy, még ne tedd el a naptárat, hiszen tisztában kell lenned a közelgő ünnepnapokkal, hosszú hétvégékkel és rendezvényekkel is. Minden, ami tömegeket vonz a környékre elegendő okot ad arra, hogy az alapár kétszeresét kérheted el egy éjszakáért. A nagyobb események olyan mértékben megnövelik a szálláshely iránti keresletet, hogy akár ötszörösére emelheted lakásod árát.

3. Túl erősen indítasz

Ha még új vagy az Airbnb-n, akkor először meg kell alapoznod jövőbeli sikeredet.

Lehet, hogy nem szeretnél túl olcsónak, értéktelennek tűnni, ezért a vadonatúj hirdetésednek egy igen magas árat állítasz be. Ha azonban egy alacsonyabb bevezető áron kínálod a lakásodat, azzal nagyobb bizalomra teszel szert, mint egy drága lakással, amiről nincs elérhető vélemény.

Építsd ki a hitelességed, ez majd hosszútávon lesz jövedelmező. Ahhoz, hogy sok vendéget fogadhass, akik sokat fizetnek, először vendégeket kell fogadnod, mégha kicsit kevesebbet is fizetnek majd.

3+1 Nem vonsz be szakértőket

Az árak rendszeres frissítése összetett feladat, de a legtöbb fentebb felsorolt hiba könnyedén kiküszöbölhető. A folyamatosan változó piaci helyzet, az adat alapú árazási stratégia a kulcsa, hogy a lehető legtöbbet hozd ki ingatlanodból. Kérd ki egy hozam menedzser véleményét az árazási stratégiádról és érj el ezáltal akár 50%-kal magasabb bevételt!

Olvasd el árazási tippjeinket vagy tudj meg többet, hogy mennyit kérhetsz rövidtávon kiadott ingatlanodért!

Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 értékelés, átlag: 4,50 - 5)

Kapcsolatfelvétel

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!
      • A megadott telefonszámon ebben az időpontban hívhatnak vissza.
Visszahívást kérek
Regisztráljuk adataid és 24 órán belül
felvesszük veled a kapcsolatot.
Részletes kalkuláció
Add meg lakásod paramétereit, tölts fel fotókat és
visszahíváskor már pontos becslést kapsz.

Kiemelt partnerünk