Árazási stratégia

5 + 1 árazási trükk a rövidtávú lakáskiadáshoz

shutterstock_759487546.jpg

Minden turisztikai vállalkozás, így a rövidtávú lakáskiadás is kiszolgáltatott a szezonalitásnak és az utazási szokásoknak, trendeknek.

Íme, 5 + 1 árazási trükk, amely segíthet vendégeket bevonzani az off-szezonban, azaz a kevésbé aktív hónapokban.

1.„Same day bookings” – gondoljunk az utolsó pillanatban foglalókra! Lakásunkat tartsuk készenlétben, arra az esetre, ha valakinek az érkezés napján jut eszébe szállást foglalni. Ennek kivitelezéséhez érdemes kulcsszéfet vagy más önálló bejutási opciót alkalmaznunk!

2. 1 napos foglalások – sokan nem szívesen fogadnak átutazó vendégeket, azonban a kevésbé forgalmas hónapokban jól jöhet 1 -1 plusz éjszaka is a hó végén! Arról nem is beszélve, hogy az Airbnb és egyéb szálláshely kiadó platformokon egy-egy foglalás további foglalásokat generálhat!

3. Ajánljunk fel kedvezményt – A legtöbb szálláshelyközvetítő oldalon könnyedén beállíthatunk bizonyos időszakokra különleges kedvezményeket, amelyek segíthetnek nagyobb kihasználtságot elérni!

4. Tűnj ki a tömegből! – Ez egyébként örök érvényű igazság, de próbáljunk meg minél több különleges Airbnb kategóriába beletartozni! Míg az Airbnb plusz-t nem minden szállásadó tudja elérni, a babyproof és a business ready kategória a legtöbb szálláshely számára minimális befektetéssel abszolválható.

5. Próbáljunk ki új platformokat! – Igaz az Airbnb által nyújtott anyagi és az amortizáció elleni biztosítási rendszer miatt sokan nem szívesen regisztrálunk más platformokra, de az off-szezonban érdemes lehet olyan szállásközvetítő oldalakra regisztrálni, mint a booking.com, homeaway vagy a flipkey.

+1. Dolgozzunk együtt szakemberekkel! – Cégünk a téli időszakban is nagy hangsúlyt fektet a profilok optimalizálására, ez az időszak tökéletes a tesztelésre, finomításra. Tapasztalatainkkal és statisztikáinkkal optimalizáljuk ügyfeleink számára a lakás kihasználtságát és egész évben menedzseljük a rövidtávú lakáskiadással járó napi feladatokat!


Ha Te is szeretnéd profi csapattal rövidtávra kiadni lakásod vagy kérdésed van a szolgáltatásunk kapcsán, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Név *
Név