Árazás karácsony és szilveszter idején

A karácsony előtti időszak sok vállalkozás számára uborkaszezonnak számít, így van ez a lakáskiadás piacán is. A novemberi, december eleji pangást azonban bőven kárpótolhatja az év végi 8-10 nap, amikor hirtelen meglódulnak a foglalások. Legyél ügyes, igyekezz maximalizálni a bevételed! Hogy hogyan? Olvasd el hasznos tippjeinket!

shutterstock_509906710 (2).jpg

Egy gyenge november után sajnos még december elején sem biztos, hogy a vendégek egymás kezébe adják a kilincset. Jellemzően ugyanis a december 22-23-tól év végéig, január 1-jéig tartó időszakra realizálódnak a foglalások, amikor sok család és baráti társaság külföldön tölti az ünnepeket. Ahogy hazánkban is jellemző, a külföldiek nagy többsége is az év végén veszi ki a szabadsága egy részét. Ez a 8-10 nap azonban bőségesen kárpótolhat, ha ügyes vagy és megfogadod árazási tanácsainkat.

Légy merész!

A novemberi, őszi, esős, hideg időben drasztikusan lecsökken a foglalások száma minden évben. Ezt ne próbáld azzal ellensúlyozni, hogy egy gyorséttermi vacsora áráért is kiadod a lakásod. Legyél türelmes, mert a karácsonyi-szilveszteri időszakra van, aki az utolsó pillanatban foglal szállást, amikor már látszódik, milyen lesz az időjárás, lehet-e a szabadban ünnepelni például. Nyugodtan próbáld meg az átlagár 4-5-szöröséért kiadni a lakást, könnyen megvan rá az esély, hogy így is kiveszik. Elég az ünnepek előtti napokban csökkenteni az árakat, mert erre az időszakra óriási a kereslet, lényegében minden szabad szálláshely elfogy.

Állíts be szabályokat!

Add meg, hány nap a minimum foglalás erre az időszakra! Nyilván te se szeretnéd a karácsonyt a vendégek fogadásával tölteni, hanem inkább a családoddal lennél. Ha 3-4 napban meghatározod a minimális foglalási időt, akkor a teljes ünnepi időszakot letudhatod 2 check-in lebonyolításával, és a váltás is várhatóan karácsony és szilveszter közé, hétköznapra esik. Ha frekventált helyen van az ingatlan, az a legjobb, ha a teljes időszakra, egyben kiveszik.

Segítsd a turisták választását direkt üzenettel!

A hirdetés szövegét folyamatosan aktualizálni kell, nincs ez másképp ilyenkor sem. Az év vége közeledtével írj a leírásba olyan figyelemfelkeltő üzeneteket, amelyek segítségével ráirányíthatod a figyelmet a lakásra, megkönnyíted a turista választását! Ilyen lehet például, ha az ingatlan közelében hangulatos vásár van, különleges program található, például, ha közel van a Bazilika, ahol rendszeres a fényjáték, esetleg ingyenes korcsolyapálya található nem messze. A szilveszter közeledtével fontos üzenet, ha az ablakból egy utcakoncert helyszínére látni, vagy az erkélyről megtekinthető az éjfélkor tűzijátékozó, sétáló, ünneplő tömeg.

Légy naprakész!

Annak érdekében, hogy pontos információkkal láthasd el vendégeidet, tájékozódj a programlehetőségekről. Egyrészt, ha megtudod, hogy a lakásod közelében ezekben a napokban szabadtéri rendezvény lesz, az máris egy jó apropó, hogy felkeltsd a turisták figyelmét az ingatlanra. Másrészt sok vendég első kérdése, hogy hol vannak a legjobb programok, így naprakésznek kell lenni minden korosztály igényét illetően. Nézz utána, a városban hol vannak korcsolyapályák bérlési lehetőséggel, adventi előadások, koncertek, vásárok, szilveszteri utcai koncertek, valamint szórakozóhelyek rossz idő esetére. Van, ahová csak előre megváltott jeggyel tud bemenni a vendég, a turisták örömmel veszik, ha erre felhívod a figyelmüket.

További kérdéseid vannak? Amennyiben jól jönne a segítség, hogy felfuttasd ingatlanod, magasabb bevételt érj el, keress minket bátran! A Let Me Inn csapata naprakész információkkal, profi háttérrel rendelkezik, és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy az ünnepek számodra is a pihenésről szóljanak.