Egyediség, funkcionalitás, takaríthatóság – törekedj mindháromra!

A vendégek különleges otthont keresnek, ami kitűnik a hirdetések közül. Az üzemeltetőnek, legyen az a tulajdonos vagy egy cég, akkor van könnyű dolga, ha az ingatlan egyedi dizájnnal rendelkezik. A takarító pedig annak örül, ha nincs sehol felesleges tárgy és könnyen takarítható a lakás. Ez együtt is lehetséges!

Egyediség

A bútorok tekintetében törekedj a funkcionalitásra, az egyediséget pedig a berendezési tárgyak jól megválasztott, egymással harmonizáló stílusa mellett néhány otthonos kiegészítővel emeld ki. Például a falon elhelyezett néhány kép vagy fotó máris egyedibbé, otthonosabbá teszi a lakást, miközben a keret és az üveglap könnyen tisztán tartható. Ugyanígy a sok apró, könnyen zsúfoltság érzetét keltő dísztárgy helyett inkább egy nagyobb, észrevehető, jellegzetes kiegészítőt helyezzünk el a lakásban, mint amilyen egy padlóváza vagy egy igénytelen, de dekoratív szobanövény. Ilyen például az aloe vera, amely mutatós, kevés törődést igényel, nem hullatja a leveleit, viszont kiváló légtisztító hatással is rendelkezik.

Az egyszínű, nagyobb falfelületeket fal- vagy csempematricával is feldobhatod, de például egy stúdiólakásban kiváló térnövelő hatása van egy jól elhelyezett tükörnek is.

Funkcionalitás

A rövidtávú lakáskiadás piacán, ha jól pörög az ingatlan az Airbnb-n, egymást váltják a vendégek. Két csoport között 3-4 óra áll rendelkezésre ahhoz, hogy az újonnan érkezőket tisztaság, rend, feltöltött, bekészített eszközök, tiszta ágynemű várja, és az esetleges apró karbantartási munkákat, mint amilyen egy kiégett izzó cseréje is el lehessen végezni.

Mindez hogyan lehetséges? Természetesen úgy, hogy a lakást másképp kell berendezni, mint amikor a saját otthonunk kényelmi funkcióira gondolunk, ugyanakkor a szállodai szoba ridegségénél egyedibb, otthonosabb milliőt érdemes teremteni.

Otthonos kiegészítők csak mértékkel

Egy folyamatosan lakott otthonban ott vannak a mindennapok apró kellékei: emlékek, dísztárgyak, amikre szeretünk rápillantani, elől hagyott használati tárgyak, amiket minden nap ugyanott keresünk. Egy rövidtávon kiadott lakásban viszont sosem tudhatjuk, épp ki érkezik következőnek, milyen nemű, korú, beállítottságú ember szeretne pár napra megszállni. Emiatt a lakásnak semlegesnek, ugyanakkor mégis jellegzetesnek kell lennie. A lakberendezéssel kapcsolatos ötleteinket itt olvashatod.

Könnyítsd meg a takarító dolgát

A takaríthatóság szempontjából arra törekedj, hogy minimalizáld a törékeny, egyenkénti portörlést igénylő tárgyak számát. Akkor lehet ugyanis egy lakást gyorsan, mégis alaposan kitakarítani, adott időre tisztává varázsolni, ha minél több nagy, összefüggő felület van az ingatlanban. Sokkal könnyebb úgy porszívózni, felmosni, portalanítani, ha ezeket a tevékenységeket nagy mozdulatokkal lehet végezni, és nem kell folyamatosan kis tárgyakat kerülgetni, arrébb pakolni.

A fenti szempontok nem csupán azért fontosak, hogy a kiadásra szánt ingatlan jól nézzen ki. Ha az egyediség, a funkcionalitás és a takaríthatóság nem érvényesül együtt, azt a bevételeden is megérzed.

Nem tudod, hogy rendezd be rövidtávú lakáskiadásra szánt ingatlanod, esetleg segítségre van szükséged a kivitelezést illetően? Fordulj hozzánk bizalommal, lakberendező és kivitelező csapatunk örömmel segít megtalálni a legjobb megoldást.

Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (még nem értékelték)

Kapcsolatfelvétel

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!
      • A megadott telefonszámon ebben az időpontban hívhatnak vissza.
Visszahívást kérek
Regisztráljuk adataid és 24 órán belül
felvesszük veled a kapcsolatot.
Részletes kalkuláció
Add meg lakásod paramétereit, tölts fel fotókat és
visszahíváskor már pontos becslést kapsz.

Kiemelt partnerünk