Ép lakás-ép lélek

A potenciális bevétel megszerzése mellett nyilván a másik fontos szempont, hogy az ingatlan állagát minél inkább megőrizd, ha belevágsz a rövidtávú lakáskiadásba. Adunk pár tippet, mire figyelj, hogy megelőzd az esetleges károkat.

Az Airbnb világában a sok pozitív tapasztalat mellett időről időre előfordulnak olyan történetek is, amik arról szólnak, hogy a vendégek kárt okoztak a tulajdonos lakásában. A jó hír az, hogy a jelentős károkozás mértéke elenyésző, ráadásul tulajdonosként aktívan tehetsz azért, hogy megelőzd a bajt.

Tedd el az értékes tárgyakat!

Sokan úgy vágnak bele a rövidtávú lakáskiadásba, hogy az egyik saját otthonukat adják ki elsőként, azonban az Airbnb-lakás sok mindenben különbözik az ember sajátjától. Míg utóbbiban körbevesznek a különféle emléktárgyak, a rövidtávú lakáskiadás piacán a funkcionalitás sokkal fontosabb szempont. Rakj el mindent, ami értékes és törékeny, vagy akár csak különleges emlék fűz hozzá! Inkább vásárolj néhány jól megválasztott dekorációs tárgyat, ami jól mutat, és eltűnése esetén sem kavar fel a pótlása.

Kommunikálj az Airbnb-n keresztül!

Bár minden vendég megkapja a tulajdonos telefonszámát, szóban csak sürgős ügyben reagálj, például, ha a vendég hív, mert kizárta magát. Amennyire csak lehet, az Airbnb platformján keresztül levelezz az érdeklődőkkel és a bérlőkkel. Így egyrészt mindennek írásos nyoma van, másrészt mindenre, ami az Airbnb-n keresztül történik, vonatkoznak az Airbnb felhasználási feltételei és garanciái. Ennek része például a kárbehajtás is.

Készíts házirendet!

Helyezz el a lakásban egy jól látható helyre egy útmutatót. Ebben röviden és udvariasan foglald össze a legfontosabb tudnivalókat, mint amilyen a check-out tudnivalók, a legközelebbi orvos vagy gyógyszertár elérhetősége, valamint sorold fel azokat a biztonsági intézkedéseket, amelyeknek végrehajtását távozás előtt kéred. Ilyen például az összes ajtó és ablak bezárása, a villanyok leoltása, a kulcs átadása vagy elvitele.

Bízz meg egy barátban!

A rövidtávú lakáskiadás rengeteg teendővel jár, sokszor kell szinte azonnal intézkedni. Ha jól pörög az ingatlan, nem tudsz elutazni, saját ügyeket intézni, mert bármikor kereshetnek. Ha a lakáskulcsot egy kulcsszéfben helyezed el a lakáson kívül, az jó megoldás lehet, de még biztonságosabb, ha egy barátodban bízol, és neki adsz át egy kulcsot. Így távollétedben is van, aki tud intézkedni, például a vendégek távozásakor átnézi a lakást, minden rendben van-e.

Ha nincs ilyen megbízható barátod, vagy nem szeretnéd őt terhelni a sok tennivalóval, akkor bízz meg egy profi lakásmenedzsment céget. A Let Me Inn csapata nem csupán a check-in és check-out feladatokat veszi át, de igény szerint a rövidtávú lakáskiadással járó összes tennivalót intézzük helyetted az adminisztrációtól az esetleges kárrendezésig. Airbnb-partnerként biztos lehetsz benne, hogy mindenre a lehető legrövidebb időn belül tudjuk a megoldást. Ismerj meg minket!

 

Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 - 5)

Kapcsolatfelvétel

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!
      • A megadott telefonszámon ebben az időpontban hívhatnak vissza.
Visszahívást kérek
Regisztráljuk adataid és 24 órán belül
felvesszük veled a kapcsolatot.
Részletes kalkuláció
Add meg lakásod paramétereit, tölts fel fotókat és
visszahíváskor már pontos becslést kapsz.

Kiemelt partnerünk