Fogadj üzleti céllal utazó vendégeket!

A vendégeid különféle rétegekből érkezhetnek számos utazási szándékkal. Az üzleti utazók egy sajátos csoportot alkotnak, de a jó hír, hogy néhány egyszerű, apró változtatás is elég ahhoz, hogy a te lakásodat válasszák!

Már rendelkezel némi tapasztalattal Airbnb-s vendégfogadás terén? Akkor bizonyára tudod, hogy a párok, családosok, baráti társaságok és az egyedül utazók mind különböző vendégek és ennek megfelelően más-más igények merülnek fel az itt-tartózkodásuk során. Ha kíváncsi vagy, milyen előnyőkkel jár, ha üzleti céllal utazókat is fogadsz, akkor ez a cikk neked szól!

Miben különböznek az üzletemberek más utazóktól?

Üzleti úton lévő vendégeid egészen sajátos kategóriát alkotnak: legtöbbször egyedül utaznak szakmai jelleggel, és bár érdekelheti őket pár nevezetesség, ritkán jut idejük városnézésre. Sokszor csak 1-2 napra érkeznek, de akár hosszútávú foglalásra is számíthatsz tőlük.

Az üzleti utakat az Airbnb 2015 óta támogatja kiemelten, 2017-re már az összes foglalás 15%-a innen eredt, az előrejelzések szerint pedig 2020-ra akár a 30%-ot is elérheti ezen foglalások aránya. Tisztán látható, hogy az üzleti utakban jelentős potenciál rejlik az Airbnb házigazdák számára. A elképzelés azonban csak úgy tud működni, ha a szolgáltató platform garantálja a szállások minőségét és az elérhető szolgáltatásokat úgy, ahogy azt az üzleti utazók megszokták és igénylik. A programban való részvétel alapfeltétele, hogy a szállásadó megfeleljen egy sor követelménynek, amiért cserébe elnyerheti a “Business Ready” státuszt.

Miért éri meg?

A szigorúbb előírások ellenére érdemes megfelelni a feltételeknek. Gondold át, neked megér-e pár apró módosítást a többlet bevétel?

 • „Business ready” státusszal rendelkező ingatlanokért magasabb napidíj kérhető
 • Kisebb a rövidtávon kiadott lakás elhasználódása, mint a bulizó turisták esetében.
 • Üzleti ügyben rendszerint hétközben utaznak a vendégek, ezek a napok nehezebben kelnek el, mint a hétvégék. Sokat lendíthet a lakás kihasználtságán, ha sikerül bevonzani üzletembereket a munkanapokra.
 • Az üzleti utakat legtöbb esetben a kiküldő cég finanszírozza, így vendégeid nagyobb keretből gazdálkodhatnak, mint egy átlagos turista

Hogyan nyerheted el a “business ready” címet?

Az Airbnb szigorú kritériumokat szab meg a „Business ready requirements” státuszért cserébe.

 • Az elmúlt 365 napban legalább 4,8-as értékelést érjen el az ingatlan a vendégek élményei alapján.
 • Legalább 5 nyilvános, írott vélemény szerepeljen az oldalon a lakásról.
 • A felmerülő kérdések 90 százalékára 24 órán belül válaszolni kell.
 • Rugalmas vagy mérsékelten rugalmas lemondási feltételeket kell biztosítani.
 • Házigazdaként azonban nem mondhatod le a foglalást az érkezést megelőző 7 napon belül, különben elveszíted a “business ready” címet egy évre!
 • A szokásos bekészítéseken kívül, mint amilyen az ágynemű, törölköző, tusfürdő biztosítása, előírás még a wifi, a TV, a laptop tárolására alkalmas íróasztal, valamint a vasaló és vállfák megléte. A füst- és szén-monoxid jelzők is az üzletember-kompatibilis lakások alapfeltételei.
 • Mivel általában ők nem kérnek személyes beengedést, biztosítani kell számukra az önálló bejutást, például kulcsszéf felszerelésével vagy okos zárral.

A 30%-os üzleti foglaltság eléréséhez 2020-ra az Airbnb-nek minél több “Business Ready” lakásra van szüksége. Élj a lehetőséggel és fejlődj a trendekkel együtt, hogy te is a sikeres rövidtávú lakáskiadók között lehess, akiket az üzletemberek is előszeretettel választanak!

Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 - 5)

Kapcsolatfelvétel

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!
   • A megadott telefonszámon ebben az időpontban hívhatnak vissza.
Visszahívást kérek
Regisztráljuk adataid és 24 órán belül
felvesszük veled a kapcsolatot.
Részletes kalkuláció
Add meg lakásod paramétereit, tölts fel fotókat és
visszahíváskor már pontos becslést kapsz.

Kiemelt partnerünk