Gyakori kérdések

Tudj meg minden fontos információt a lakáskiadásról!
Átfogó kérdésgyűjteményünk választ kínál a leggyakoribb témákról.

Mire számíthatok, ha egy menedzsment cégre bízom lakásom üzemeltetését?

Az üzemeltető cég segít a tulajdonosoknak, hogy élvezhessék a rövidtávú kiadási modell nyújtotta lehetőségeket, annak nehézségeinek átvállalásával. Teljes körű szolgáltatást nyújtunk, ezalatt azt értjük, hogy a tulajdonosnak a bérbeadásból származó bevétel adókötelezettségeinek teljesítésén kívül nincs más teendője a kiadással. Igény esetén segítünk a megfelelő ingatlan kiválasztásában és berendezésében is.

Szolgáltatási palettánk részeként 2 különböző csomagból választhatnak ügyfeleink

15 – os online csomag
30% – os teljes csomag

*A fent megjelenített százalékok jutalékunk mértékét jelzik az egyes csomagok esetében. Jutalékunk alapját, a platformdíjakkal csökkentett kiadási bevétel képezi.

Hol érdemes rövidtávon kiadni a lakást?

Alábbi cikkünkben összeszedtük, hogy hol érdemes befektetési céllal ingatlant vásárolni, ugyanis ezeken a területeken jelentős bevétel érhető el rövidtávú lakáskiadással.

Mit tartalmaz a szolgáltatás?

Teljes körű lakáskiadás menedzsment szolgáltatást nyújtunk ügyfeleink számára. Vállaljuk a profi ingatlanfotózást, hirdetések elkészítését és folyamatos revízióját, keresőoptimalizálást, foglalás- és üzenetkezelést, árazási stratégiák felállítását és implementálását, a vendégek érkeztetését és távozásuk utáni részletes lakásellenőrzést. Ezen kívül leszervezzük a takarítást, valamint a lakástextíliák mosatását, vasalását és szállítását is.

Hogyan rendezzem be a lakásom, hogy jól működjön?

Alábbi cikkünkben lakberendezőnk segítségével összegyűjtöttük, hogy mire érdemes figyelni rövidtávon kiadott lakásod berendezésében.

Mennyi időn belül tudjátok meghirdetni a lakásomat?

Onnantól számítva, hogy rendelkezésre áll a megfelelő ingatlan és megkaptunk minden szükséges információt, 6 nap alatt Online a hirdetésed!

Mivel kell felszerelnem a lakást ehhez a kiadási formához?

A rövidtávú modellben fontos tudni, hogy a vendégek egy használatra kész otthont keresnek így ennek tudatában érdemes felszerelni az ingatlant. Az alap kellékek közé tartozik a vezeték nélküli internet, étkészlet, kávéfőző, kenyérpirító, vízforraló. Ezen felül sokszor keresési feltétel a TV és a légkondicionáló is.

Alábbi cikkünkben összeszedtük az alapvető háztartási eszközöket rövidtávú lakáskiadás esetében.

Milyen kihasználtságra lehet számítani?

Kihasználtság tekintetében, fontos éves átlagokat tekinteni, hogy a szezonalitási tényező miatti változások is átláthatóak legyenek. Teljes portfolióinkra vetítve éves átlag kihasználtságunk 78,65 %.

Mi a különbség rövid és hosszútáv között?

A kiadás két formája között a legnagyobb különbség, hogy a hosszútáv esetében 1 bérlőnk van általában 12-24 hónapos időtartamra. Ebben az esetben korlátozott a hozzáférés, hasznosítás szempontjából pedig nem könnyű a modell váltás. A rövidtávú modellnél ezzel szemben hozzáférünk bármikor a lakáshoz, hiszen 3-5 éjszakára érkeznek a bérlőink, nagyobb a kontroll és megfelelő dizájn-lokáció párosítással nagyobb hozamot tudunk elérni.

Mekkora az amortizáció?

Természetesen a hasznosítás bármely formájában számolni kell egy általános mértékű amortizációval. Ez azonban több szűrős ellenőrzési rendszerünk, kreatív hirdetésírásunk, és alapos házszabályzatunknak köszönhetően minimalizálható. A rövidtávú modell esetén heti többször lehetőségünk nyílik az ingatlan megtekintésére, az állag megóvás érdekében.

Hogyan történik a kifizetés?

A szálláskiadásból származó bevételek kifizetése online történik, egyenesen számládra. A várakozási idő általában 3-4 nap azután, hogy az adott értékesítési platform kiutalja a jutalékukkal csökkentett szállás és takarítási díjat. Ez minden megkezdett foglalás második napján történik. Booking-os foglalás esetében pedig mindig a következő hónap elején utalják az összeget. Az elutalt összegből már levonásra kerülnek a tárgyhavi szállásdíjak és takarítási díjak jutalékjai a platformok által.

Van hozzáférésem a foglalásokhoz?

Szolgáltatásunk 100%-ig transzparens, ügyfeleinknek hozzáférést biztosítunk belső szálláshelykezelő rendszerünkhöz, ahol egy helyen láthatják az összes használt platformról beérkezett foglalásokat és bevételeket!

Hogyan tudom szűrni a vendégeket?

Egy hirdetés felépítésének szerves eleme, hogy mit tartalmaz a szöveg, milyenek a képek, milyen beállítási opciókat és keresőszavakat használunk a célközönség eléréséhez. Adatelemzőink folyamatosan vizsgálják, hogy mik azok a feltételek, illetve kiadási beállítások, amelyekkel a legnagyobb kihasználtság és legmagasabb éjszakai ár optimumát tudjuk elérni!

A vendégkönyvet és a számlatömböt nekem kell vezetnem?

A vendégadminisztrációs kötelezettségeidnek minden csomagunkban eleget teszünk, ennek keretein belül begyűjtjük a vendégek adatait és számlát állítunk ki számukra.

Vidéken is működhet?

A rövidtávú szálláslehetőséget kínáló platformok (AirBnB,Booking stb.) térhódításával egyre jobban fejlődik a vidéki turizmus is, azonban szolgáltatásunk egyelőre csak online csomagban érhető el ezeken a területeken. Vidéken is segítünk az online értékesítésben, árak és hirdetések optimalizálásában, valamint vállaljuk a teljes vendégkommunikációt és foglaláskezelést.

Kapcsolatfelvétel

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!
      • A megadott telefonszámon ebben az időpontban hívhatnak vissza.
Visszahívást kérek
Regisztráljuk adataid és 24 órán belül
felvesszük veled a kapcsolatot.
Részletes kalkuláció
Add meg lakásod paramétereit, tölts fel fotókat és
visszahíváskor már pontos becslést kapsz.

Kiemelt partnerünk