Így tedd teljessé a vendégélményt!

Úgy érzed mindent megteszel vendégeidért, de sokat kérdeznek tőled, nincsenek tisztában az alapvető információkkal a lakásoddal kapcsolatban? Spórold meg ezeket a kérdéseket! Készíts számukra egy guide-ot, amiben minden fontos kérdésre megtalálják a választ!

Ahhoz, hogy vendégeid itt-tartózkodását élménnyé varázsold elengedhetetlen a kommunikáció, de fontos belegondolnod a helyzetükbe is. Lehet, hogy számodra magától értetődő, hogy a wifi-kód a modem alján található, illetve, hogy miként jutsz el legegyszerűbben a közelben lévő nevezetességekhez, azonban egy idegen számára ez egyáltalán nem lesz egyértelmű. Amennyiben jó házigazda szeretnél lenni, fontos, hogy információkkal segítsd őket és élménnyé varázsold a vakációjukat, hiszen ez az Airbnb alapvető célja.

Milyen információkkal lásd el vendégeidet?

Mindenképpen írd le az alapvető információkat: a kapukódot, szükséges jelszókat, mint amilyen wifi-jelszó vagy a kulcsszéf kód, valamint a check-out folyamatát, például, hogy meddig kell elhagyni a lakást. Furcsának tűnhet, de sokszor jó ötletnek bizonyul feltüntetni egy rövid leírást arról, hogy merre találják a kapunyitó gombot, vagy hogyan tudják bezárni a bejárati ajtót. Ha egy vendég pár napnál hosszabb időre érkezik, összegyűlhet annyi szemét, hogy le akarja vinni. Ne várd meg, amíg megkérdezik, merre találják a közös szeméttárolót, tájékoztasd őket előre!

Érdemes feltüntetni, mi a teendő probléma esetén, ha nincs víz vagy fűtés, esetleg áramszünet van. A vendégeid felkészültebbnek érzik majd magukat, ha tudják, hogyan indítható újra a router, hol lehet felkapcsolni a biztosítékokat. Hagyj használati leírást a bojler működéséről, így elkerülheted a váratlan üzeneteket arról, hogy elfogyott a melegvíz. Spórold meg a fejfájást saját magad és vendégeid számára is! Ha van a lakásban olyan berendezés, ami kiemelt figyelmet igényel, mindenképpen jelezd ezt bérlőid felé! Nem érdemes kockáztatni egy balesetet, inkább szólj, hogy nem szabad a padra állni!

A lakásban lévő elektronikai berendezések működtetésének leírása is hasznos lehet, hiszen nem mindenki számára egyértelmű egy adott márkájú főzőlap vagy kávéfőző bekapcsolása. Fontos információ az is, hogy iható a csapvíz.

Ajánlj különböző programokat, helyeket! Hol lehet jókat enni, hol ismerheti meg a legjobban a helyi konyhát? Honnét érdemes pizzát rendelni, ha megéheztek a vendégek? Tájékoztasd őket arról is, hogyan működik a helyi tömegközlekedés, hol lehet jegyet vásárolni, hogyan kerülheti el a büntetéseket az idelátogató külföldi.

A vendégek általában a házigazda javaslataira hivatkoznak, amikor a legközelebbi élelmiszerboltot, pékséget, dohányboltot keresik. Járj egy lépéssel előttük, folytasd a listát a körzeti rendelő, kórház és gyógyszertár felsorolásával. Ne feledd el felírni bérlőidnek a segélyhívó számokat sem vészhelyzet esetére!

Milyen formában gyűjtsd össze az információkat vendégeidnek?

Akár személyesen fogadod a vendégeidet, akár kulcsszéf segíti a bejutást, bérlőid örülni fognak, ha fontos információkkal segíted az itt tartózkodásukat. Tapasztalataink alapján erre a lakásban elhelyezett guideok a legalkalmasabbak. Számíts rá, hogy a nyomtatott lapok sajnos könnyen elkeveredhetnek. Ráömölhet folyadék, összegyűrődhet, kidobhatja véletlenül a takarító vagy a vendégek. A tartósság érdekében érdemes laminálni a lapokat, így mindenki egy tisztán tartott, esztétikus guide-hoz juthat hozzá. Mi, a Let Me Inn csapata ugyanakkor igyekszünk ebben is haladni a korral, így hamarosan 30 általunk üzemeltetett lakásban kihelyezett tableteken, elektronikusan érhetők el a fontos információk. A tesztüzemmódot követően pedig további otthonokban bővítjük a szolgáltatást.

Egy gondosan összeállított leírás a lakásban biztonságérzetet nyújt vendégeid számára. Mutasd meg, milyen lelkiismeretes házigazda vagy, aki valóban törődik a vendégeivel és nem hanyagolja el őket a foglalás visszaigazolása után sem. Ennek érdekében mindenképpen tisztázd bérlőid felé, hogy milyen módon szeretnél velük kommunikálni, de tartsd szem előtt, hogy egy idegen országban nem biztos, hogy lesz internetkapcsolatuk és a térerő sem garantált. A legbiztosabb megoldás, ha megnevezed a számodra legkényelmesebb üzenetváltási módot miközben arról is gondoskodsz, hogy vendégeid valóban bármikor elérjenek.

Egy alapos leírás nem csak a vendégek itt-tartózkodását könnyíti meg, de baleseteket, károkat is megelőzhetsz vele. Ha úgy érzed, bérlőid gyakran tesznek fel neked bizonyos kérdéseket, érdemes lehet arra a témára is kitérni az ismertetőben. Egy részletes guide mellett biztos lehetsz abban, hogy jóval kevesebb üzenet érkezik majd a foglalás időtartama alatt, hiszen a vendégeid kérdezés nélkül is tájékozottabbak lehetnek. A lakásba kihelyezett leírásokkal tehát hosszú távon időt spórolhatsz, miközben javítod a vendégélményt és kedvezőbb értékelésekre tehetsz szert.

Ha további kérdéseid vannak a lakásismertetőkről vagy a rövid távú lakáskiadásról, bátran vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal még ma!

Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 - 5)

Kapcsolatfelvétel

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!
      • A megadott telefonszámon ebben az időpontban hívhatnak vissza.
Visszahívást kérek
Regisztráljuk adataid és 24 órán belül
felvesszük veled a kapcsolatot.
Részletes kalkuláció
Add meg lakásod paramétereit, tölts fel fotókat és
visszahíváskor már pontos becslést kapsz.

Kiemelt partnerünk