Mi a titka a hatékony vendégkommunikációnak?

Arról már többször is írtunk, hogy számos tényezőnek kell megfelelni, hogy biztosítsuk vendégeink elégedettségét. Menedzsment cégként többéves tapasztalataink alapján igyekszünk tökéletesíteni folyamatainkat, ami alól a vendégkommunikáció sem jelent kivételt.

A vendégek érkezését mindig megelőzi a foglalás, amitől kezdve pedig készséges és segítőkész kommunikációt szükséges folytatnunk annak érdekében, hogy elősegítsük vendégeink elégedettségét és a kiváló értékelést még mielőtt egyáltalán megérkeztek volna a lakásba.  Minden típusú és árkategóriájú lakás megítélésén rengeteget dobhat az, hogy milyen formában folytatjuk a beszélgetéseket, hiszen a kommunikáció egységesen fontos. Az Airbnb  és egyéb más platformok rendszerében is az értékelések alapján kerülnek besorolásra hirdetéseink. Fontos, hogy találjuk meg az egyensúlyt, kövessük a vendégek stílusát, legyünk mindig elérhetőek, de közben kerüljük a túlzott fontoskodást és bizalmaskodást, tapasztalataink alapján ugyanis ez nem feltétlen előnyös.

A legtöbb segítséget azzal adhatjuk, hogy mindig pontosan és gyorsan válaszolunk a felmerülő problémákra. Alapvetően 3 fő téma köré szerveződnek a kérdések, szinte minden esetben találkozhatunk ezek valamelyikével. Elsőre talán értelmetlen, egyszerű kérdéseknek tűnhetnek, de fontos megértenünk, hogy mennyire számít egy vendégnek egy helyi véleménye, aki tisztában van olyan dolgokkal is amit az útikönyvek és a tripadvisor nem mindig említ.

Közlekedéssel kapcsolatos kérdések

Hol található a legközelebbi megálló a lakáshoz? Hogyan lehet tömegközlekedéssel eljutni a lakáshoz a reptérről? Ez mennyibe kerül és mennyibe kerülne a taxi? Hol tudnak jegyet/bérletet venni tömegközlekedésre? Milyet érdemes venni? Milyen tömegközlekedési eszközökre tudják felhasználni?

Várossal, látnivalókkal kapcsolatos kérdések

Melyik termál fürdőt ajánljuk? Tudnak-e online jegyeket vásárolni ezekre a helyekre? Mit tanácsos megnézni viszonylag rövid idő alatt? Milyen kevésbé felkapott, helyi látnivalókat ajánlanánk nekik? Milyen étterembe javasolt elmenniük? Szükséges asztalt foglalni ezekre a helyekre? Milyen távolságra találhatók a lakástól a legfontosabb látnivalók?

Lakással kapcsolatos kérdések

Annak ellenére, hogy a profilon minden lakással kapcsolatos információ feltüntetésre kerül, sokan érdeklődnek a lakás paramétereivel kapcsolatban. Ezekre a kérdésekre is célravezető készséggel válaszolunk. Ilyenek például: Van-e a lakásban hajszárító/vasaló/törölköző/ágynemű? Van-e a lakásban fűtés/légkondi? Csendes-e a lakás? Van az épületben lift? A konyha mennyire felszerelt? Shared-apartmanról vagy teljesen saját lakásról beszélünk?

A különböző szálláskiadó platformokon, mint az Airbnb van lehetőségünk automata üzenetek beállítására, amivel nagyban megkönnyíthetjük a kommunikációt és saját magunk munkáját is. Amennyiben elmentünk néhány érdekességet és fontos üzenetet, ami már eleve válasz ezekre a kérdésekre 1-2 körrel a vendég előtt járhatunk, felkínálva a számára alapvető és szükséges információkat.

Tapasztalataink alapján ésszerű a kommunikációt 4 szakaszra bontani és a kezdeményező fél szerepét felvenni.

  1. Üzenet a foglalás beérkezése után

Ahhoz, hogy a vendéget már a foglalása elején megnyugtassuk javasolt megerősíteni egy üzenettel, hogy foglalásával minden rendben van és készülünk a fogadására. A kezdeményező szerep egy kedves üzenettel nagyon jó benyomást kelthet a vendégek számára.

  1. Üzenet a vendégek érkezése előtt

Az érkezés előtti napokban fontos küldeni egy általános emlékeztető emailt amiben megerősítjük kedves vendégeinket arról, hogy várjuk őket és minden rendben lesz az érkezésük során.

Ebben az üzenetben már alapvető részleteket és tudnivalókat is belefoglalhatunk. Ajánlott felvázolnunk nekik a legegyszerűbb tömegközlekedési eszközt a reptérről, amennyiben van lehetőségünk biztosítsunk számukra transzfer szolgáltatást, ezt kifejezetten tudják értékelni. Programajánlóként a lakásokban elhelyezett vagy online formában elkészített guideokat találjuk a legjobb megoldásnak. Ennek megfelelően informáljuk vendégeinket a programokról, közeli éttermekről és a környéken fellelhető lehetőségekről.

  1. Üzenet a vendégek itt tartózkodása alatt

Minden esetben segítsük vendégeinket a lakásba érkezéskor és informáljuk őket az extra kérések és kérdések kapcsán. Erősítsük meg őket, hogy bármiben számíthatnak ránk itt tartózkodásuk során. Amennyiben nem fordulnak hozzánk, küldjünk nekik egy rövid üzenetet, hogy reméljük minden rendben van velük és élvezik a vakációt, ha bármi kérdésük, óhajuk, sóhajuk van bátran vegyék fel velünk a kapcsolatot.

  1. Üzenet a vendégek távozása előtt

Vendégeink távozása előtt egy nappal küldünk egy újabb üzenetet, amiben emlékeztetjük őket a check-out idejéről, és informáljuk őket, hogy ott tudják hagyni a kulcsot egy erre kihelyezett kulcsszéfben, vagy személyesen vesszük át tőlük a kulcsokat. Feltételezve, hogy rendben hagyják a lakást, megköszönjük előre is, hogy minket választottak és elmondjuk, hogy természetesen nagyon szívesen várjuk őket vissza.

Mi, a Let Me Inn csapata több éves tapasztalatunk alapján ezen praktikák mindegyikét alkalmazzuk, hogy a kommunikációnkat minél gördülékenyebben és hatékonyabban tudjuk végezni. Amennyiben folyamatosan elérhető, profi munkatársainkra bíznád a vendégkommunikációt és további szolgáltatásainkat is igénybe vennéd fordulj hozzánk bizalommal, hogy vendégeid mindig 5 csillagos véleménnyel távozzanak!

Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (még nem értékelték)

Kapcsolatfelvétel

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!
      • A megadott telefonszámon ebben az időpontban hívhatnak vissza.
Visszahívást kérek
Regisztráljuk adataid és 24 órán belül
felvesszük veled a kapcsolatot.
Részletes kalkuláció
Add meg lakásod paramétereit, tölts fel fotókat és
visszahíváskor már pontos becslést kapsz.

Kiemelt partnerünk