Mi alapján választanak szállást a turisták?

Tudd meg, mit keres egy vendég egy kiadó szállásban és  felelj meg az elvárásoknak! A leírásban ezeket a nélkülözhetetlen információkat oszd meg annak érdekében, hogy az egyre bővülő piacon is megtartsd, sőt növeld foglalásaid számát.

Manapság a diszkont légitársaságok elterjedésével jelentősen lerövidültek a távolságok, olcsón el lehet jutni távoli helyekre is. A szállodai szobák ára ugyanakkor nem mozdult lefelé. Sokan emiatt is keresik a helyiek által kínált magánszálláshelyeket. Az Airbnb piac hatalmas, a sok hasonló típusú szállás közül pedig nehéz kitűnni. Sikeres lehetsz, ha megérted, mit keresnek a vendégek, milyen szempontok alapján választanak szállást, és ezeket az információkat emeled ki a hirdetésedben.

Elhelyezkedés

Az Airbnb-n szállást keresők elsődleges szempontja, hogy hol helyezkedik el az ingatlan. Legyenek elérhető távolságra a város fő nevezetességei, látnivalói. Érthető módon ebből a szempontból inkább a belvárosi ingatlanok a keresettebbek, de akkor se ess kétségbe, ha a városközponttól kicsit kijjebb eső területen kínálod rövid távú kiadásra a lakásod. A metróvonal közelsége, egy szép park, vagy egy népszerű sportcsarnok szomszédsága, egy trendi étterem éppoly vonzó lehet, ezeket a lehetőségeket mindenképp említsd meg a leírásban.

Közlekedés

A legtöbb vendég külföldi, és sokan érkeznek repülővel, így fontos szempont számukra a lakásfoglaláskor, hogy hogyan jutnak a reptérről a szállásra. Írd le részletesen, hogyan lehet a repülőtérről a lakásodra eljutni, hány átszállásra van szükség, és hol van a legközelebbi busz vagy metró megálló. A maximális ügyfélélmény érdekében érdemes akár transzfert is biztosítani, mi, a Let Me Inn-nél menedzselt ingatlanok esetében például így teszünk. Gondolj a vonattal, autóval érkezőkre is, mindenképp írd bele a leírásba, ha van parkolási lehetőség a környékeden.

Kultúra

A legtöbb vendég szeretné megismerni az adott várost, ahova érkezik. Írd le, milyen látnivalók kihagyhatatlanok a városodban, és azok milyen távolságra találhatók a kérdéses lakástól. Mindig frissítsd a leírást, szerepeljen a hirdetésben, hogy milyen aktuális kiállítás vagy kulturális program miatt érdemes ellátogatni.

Ha a lakásod egy századfordulós bérházban található, vagy valamilyen különleges története van, esetleg az utcában történt valami jelentős esemény, azt se hagyd ki!

Kényelem

A szálláskeresők egy átmeneti otthont keresnek arra az időre, amíg távol vannak a saját otthonuktól. A lakás egyszerre legyen funkcionális, egyedi, kényelmes és hangulatos. Írd le, milyen extrák találhatók az ingatlanban! A képeket is úgy készítsd, mintha már készen várna valakire a lakás.

A piacravezetési stratégia és profilod elkészítése rengeteget dobhat a teljes tevékenységen már a folyamat legelején. Vágj bele, de ne meggondolatlanul! Vedd fel velünk a kapcsolatot bizalommal, ha kikérnéd szakértőink véleményét.

Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (még nem értékelték)

Kapcsolatfelvétel

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!
      • A megadott telefonszámon ebben az időpontban hívhatnak vissza.
Visszahívást kérek
Regisztráljuk adataid és 24 órán belül
felvesszük veled a kapcsolatot.
Részletes kalkuláció
Add meg lakásod paramétereit, tölts fel fotókat és
visszahíváskor már pontos becslést kapsz.

Kiemelt partnerünk