Miért alkalmazz kulcsszéfet?

A személyes beengedés varázsát semmi sem helyettesíti, de a rövidtávú lakáskiadás során sajnos nincs mindig lehetőség a kulcs átadására. A kulcsszéf a te életedet is megkönnyítheti, a biztonságos berendezés ráadásul népszerűbbé tehet az utazók körében.

Nem fenékig tejfel

 „Ne haragudj, de a gépünk sokat késik, ha minden jól megy, akkor hajnali 3 órára érünk a lakásod elé. Sajnáljuk, de ez tényleg nem a mi hibánk. Azért oda tudod hozni a kulcsot? Köszi előre is.” 

Ismerős valahonnan a történet? Ha rövidtávú lakáskiadással foglalkozol, akkor minden bizonnyal találkoztál már hasonlóval. Az Airbnb üzemeltetés sokszor jár hasonlóan kellemetlen szituációkkal. A repülős történetnél pedig jóval bonyolultabbak és vadabbak is léteznek. 

Sokan gondolják azt, hogy a rövidtávú lakáskiadás csak a bevételszerzésről szól, ha egyszer regisztráltál, akkor dől a pénz. Ők tévednek. Ha magad intézel mindent, és akár több lakásod is van, akkor főállásnak is tekintheted ezt a munkát. Rengeteg idő megy el a vendégkommunikációra, a takarításra, az adminisztrációra és a kulcsok átadására, átvételére is. Egy üzemeltető cég számos terhet vesz le a válladról, így marad időd bőven, hogy mással is foglalkozz. Ők biztosítani tudják a személyes beengedést, ha neked erre nincs mindig lehetőséged. Ez fokozza a vendégek élményét, jobb véleményekre és persze értékelésekre számíthatsz.

A bejutás ne legyen kulcskérdés!

A kulcsszéf egy kis méretű tárolódoboz, amiben két-három kulcscsomó is elfér. Rendkívül biztonságos, egyszerű számkódos eszköz, a kódját szükség esetén minden vendég után könnyedén megváltoztathatod. Az egész célja, hogy az érkezők és távozók bármikor elfoglalhassák vagy elhagyhassák a lakásod. A rendszer lényege, hogy az olyan lakások esetében, ahova kóddal is be lehet jutni a főépületbe, a tulajdonosok kulcsszéfet helyezhetnek el. Az ajtó mellé vagy a folyosó egy közeli pontjára szerelik fel a dobozt, hogy megkönnyítsék a saját és a vendégeik életét is. Ezenkívül néhány épület esetében, ahol nem lehet kóddal bejutni a főkapun, megengedett a ház külső falára felhelyezni a széfet, hogy a kapukulcs elérhető legyen a vendégek számára és bejussanak a lakáshoz.

Ha a vendég élni kíván a kulcssszéf használatával, akkor felajánlhatod neki a telefonos kapcsolattartást és egy videót is küldhetsz neki a bejutás részleteiről. Különös szituációkban extra segítség lehet a kulcsszéf, egy biztosíték a legváratlanabb helyzetekre. 

Az üzleti utazók kedvence

Eddigi tapasztalataink alapján a külföldi üzleti utazók között rendkívül népszerű ez a megoldás, hiszen nekik gyakran annyi idejük sincs, mint neked, mindössze egy-két éjszakát töltenek Magyarországon és repülnek is tovább. Az Airbnb rendszere ráadásul egyre szigorodik, az üzleti utazók esetében feltételként szabják az önálló bejutási lehetőség biztosítását, aminek legegyszerűbb módja a kulcsszéf megléte. Az üzleti utazók fogadásának feltételeiről itt olvashatsz bővebben.

A turisták pedig azért is kedvelik, mert így nem kell magukkal vinniük a lakás kulcsát a különböző programjaikra. Az Airbnb kulcsszéf remek megoldás arra, hogy ne hagyják el, és ne kelljen téged vagy üzemeltetőd a pótkulcs miatt keresniük az éjszaka közepén. Minden alkalommal betehetik a dobozba, utána pedig kivehetik onnan.

Airbnb kulcsszéf: plusz pont, mínusz stressz

Ha az Airbnb üzemeltetés a te esetedben már túlmutat azon, hogy egyedül végezd el a vele kapcsolatos feladatokat, akkor egy erre szakosodott cég mindenben segít, többek között biztosítja a személyes beengedést. Nekik is be kell járniuk a lakásodba, erre is tökéletes megoldás a kulcsszéf. A co-hostok, a karbantartók, a takarítók és bárki, aki segítheti a munkádat, könnyen juthat az ajtón túlra. Nem szükséges időpontokat egyeztetni vagy mindenki számára külön kulcsot biztosítani. Elég a kód, amivel aztán közlekedhetnek az üzemeltetők.

Ha pedig feltünteted a széfet a lakásod leírásánál, akkor az a megítéléseden is sokat javít. Az utazók ugyanis szeretik a kulcsszéfet, ezt az extra, biztonságot adó megoldást, ezért mindenképpen ajánlunk egyet az ajtód mellé.

 

Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 2,00 - 5)

Kapcsolatfelvétel

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!
      • A megadott telefonszámon ebben az időpontban hívhatnak vissza.
Visszahívást kérek
Regisztráljuk adataid és 24 órán belül
felvesszük veled a kapcsolatot.
Részletes kalkuláció
Add meg lakásod paramétereit, tölts fel fotókat és
visszahíváskor már pontos becslést kapsz.

Kiemelt partnerünk