Miért hirdesd lakásod egész évben?

A rövidtávú lakáskiadás bevételeit nagyban meghatározza a szezonalitás, de ettől függetlenül érdemes éves szintben gondolkozni és hirdetni lakásodat, hogy hosszú távon megőrizze értékét, ezáltal pedig maximalizálni tudd bevételeidet.

Ahhoz, hogy maximális hozamot könyvelhess el rövidtávú lakáskiadásból, meg kell találni az aranyközéputat a kihasználtság és az elérhető bevételek között a megfelelő árazási stratégia kialakításával. A hozam nagy része ténylegesen a nyári szezonban érkező tömeg kapcsán realizálható, de számos olyan esemény van szezonon kívül is amivel éves szinten remek passzív jövedelemre tehetsz szert.

Amennyiben egész évre kiadod a lakásodat, nem csak folyamatos jövedelmet generálhatsz de a profilod értékét is megtarthatod, sőt növelheted. Off-szezonban is tudsz jó értékeléseket gyűjteni, ezáltal a hirdetésed nagy valószínűséggel előkelőbb helyen fog feltűnni az Airbnb rendszerében. Mindemellett jobb helyzetben leszel a hasonló paraméterekkel rendelkező, időszakosan hirdetett lakásokkal szemben is, hiszen a vendégek friss véleményeket is olvashatnak a profilodon.

Mérd fel helyzeted a piacon

Előző cikkünkben beszámoltunk arról, hogy milyen átlagszámokat érdemes górcső alá venni mielőtt belevágunk az Airbnb-be, de azt is elmagyaráztuk, hogy miért nem szabad ezeket alapul venni rövidtávú lakáskiadás esetén

Mi a helyzet akkor, ha nem érjük be az átlaggal és szeretnénk kitűnni a tömegből, gondos tervezést követően pedig maximalizálni bevételeinket?

A vendéglátók legjobb 25 százaléka, az átlag bevételnek akár a másfélszeresét is eltudják érni, így körülbelül akár 450.000 Ft havi átlag bevételre is szert tesznek. A legjobb 10 százalék átlag bevétele havi szinten 680.000 Ft volt a tavalyi évben. Természetesen a bevétel függ a lakás elhelyezkedésétől, a lakás paramétereitől, illetve a profizmustól.

Az apartmanok tekintetében a legtöbb hirdetés az egy szobával rendelkező ingatlanokból található, ezt követik a két szobás lakások, számos stúdió lakás és több szobás lakás is kínálatra kerül a piacon. Ahogy már korábban utaltunk rá, a lakáshirdetések 27 százalékát csak 1-3 hónapra nyitják meg és kizárólag 37 százalékuk érhető el teljes évben. Mindemellett érdemes olyan egyéb tényezőkkel számolnod, hogy a piacon fellelhető hirdetések 83 százaléka rendelkezik 4.5 feletti értékeléssel, illetve csak 51 százalékukat tekintik meg 100-nál is többször egy héten. A hirdetett lakások csupán 25 százalékban rendelkeznek több, mint 26 értékeléssel, ami a foglalásokat és ezáltal a bevételeket is nagymértékben meghatározza.

Az AirBnb olyan egyedi kategóriák és paraméterek megadásával is segíti a speciális foglalásokat, amik különböző rétegeknek szólnak. Ilyen például a business-ready kategória, ami kifejezetten üzletemberek igényeire lett szabva, ezen feltételeknek könnyen eleget lehet tenni és növelni a lakás értékét, ennek ellenére azonban csak 6 százaléka a hirdetéseknek felel meg ezeknek az elvárásoknak.

Miért is érdemes menedzsment céggel együtt dolgozni?

Amennyiben elhatározod magad, hogy a teljes évre megnyitod a lakásod a vendégek számára, akkor profi tervezésre és üzemeltetésre van szükséged ahhoz, hogy a legjobbak közé tudj tartozni és ezáltal bevételed maximalizálni tudd.

Teljes körű szolgáltatásunk révén, igény szerint a folyamat bármely szakaszába be tudunk csatlakozni, több éves tapasztalatunk segítségével azon dolgozunk, hogy közösen a lehető legtöbbet hozzuk ki rövidtávon kiadott lakásodból. Profi árazási algoritmusunkkal maximalizáljuk bevételed, szakértő kollégáink elkészítik a profilod, kezelik a foglalásaidat, neked pedig nem kell az időd és energiabefektetésed miatt aggódni. Amennyiben szeretnél profikkal együttműködve belevágni a rövidtávú lakáskiadásba, vedd fel velünk a kapcsolatot és kérd ki szakértőink véleményét még ma!

Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 értékelés, átlag: 4,00 - 5)

Kapcsolatfelvétel

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!
      • A megadott telefonszámon ebben az időpontban hívhatnak vissza.
Visszahívást kérek
Regisztráljuk adataid és 24 órán belül
felvesszük veled a kapcsolatot.
Részletes kalkuláció
Add meg lakásod paramétereit, tölts fel fotókat és
visszahíváskor már pontos becslést kapsz.

Kiemelt partnerünk