Tökéletes Airbnb profil első ránézésre!

A lakásodról készült képek mellett a hirdetésed címe és leírása a legerősebb eszközök egyike a kezedben, hogy minél többen válasszanak téged házigazdájuknak. Lesd el trükkjeinket, hogy igazán ütős hirdetést készíthess rövidtávon kiadott lakásodnak!

Vásárlóként rengeteg hirdetéssel találkozunk nap mint nap: akár tudatosan, akár az első benyomás alapján választunk, kétségkívül hatással lesz vásárlásunk kimenetelére az adott termékről vagy szolgáltatásról alkotott képünk. Nincs ez máshogy a rengeteg Airbnb profil esetében sem, ezért házigazdaként arra kell törekedned, hogy minél többször essen a te lakásodra a választás.

Ezeket kerüld el!

 • Kerületek, utcanevek a hirdetésed címében  – A Budapestre érkező turisták döntő többségének fogalma sincs arról, hogy milyen kép társul városunk kerületeihez, így számukra ez nagy valószínűséggel semmiféle többlet információt nem hordoz. Gondolj csak bele, ha külföldi útra készülsz, mennyire vagy tisztában a kiszemelt város térképével?
 • Szintén hiba, különösen a cím és a rövid leírás esetében, ha nem töltöd ki a rendelkezésre álló felületet. Ha a lakásodat a maximális karakterszám elérésével hirdeted, az segít előrébb sorolni a profilodat.
 • Mindeközben törekedned kell az egyediségre, ezért kerüld az unalmas, személytelen, elcsépelt szavakat és kifejezéseket, ne klisékkel töltsd ki a teret!

Elég ütős a cím?

Az Airbnb-n a hirdetés-létrehozás kulcsfontosságú pillére a cím. Itt bemutathatod a lakásodat olyan angol kifejezésekkel, amikre felkapják a fejüket a külföldiek.

 

 • Most is határozd meg a célközönséget és barátságos hangnemben szólítsd meg őket a hirdetés címén keresztül. Mindig a lakás hangulatának és az élmény átadásának szempontjából releváns, odaillő mellékneveket használj. Egy retro stílusú lakást szánhatsz az idősebb korosztálynak, de fiatalokat is elérhetsz vele egy megfelelően felépített címmel, például Retro is the new black!
  • Amennyiben egy igazán különleges dolog jellemző a lakásodra, azt érdemes a címben megjeleníteni, hiszen ez is kiemeli majd szálláshelyedet az Airbnb profilok tömkelegéből.
  • Az emojik közül alapvetően csak a word formátumúak egy része támogatott, viszont ha beleillik a szövegbe, nyugodtan használd, hogy vizuálisan is kitűnjön hirdetésed címe. Ugyanezért akár kérdéssel is megfogalmazhatod a címet, hogy felspannold az érdeklődőket.
 • Luminous nest in the ♥ of Buda vagy Central loft with a view? olyan címek, amikre biztosan felkapják a fejüket a szálláskeresők.
 • Említettük, hogy kerüld el a kerületeket, utcaneveket a hirdetésed címében. Azonban, ha az ingatlan valamelyik ikonikus utca vagy kerület szomszédságában található, azt mindenképp célszerű feltüntetni már a címben vagy a lakáshoz tartozó rövid leírás részben! Ez nem csupán kiemeli a profilodat a hirdetések közül, de a vendégek számára fontos információként is szolgál otthonod közelében lévő látnivalókról.
  • Például a Cosy and modern place in Terézváros nem olyan megnyerő cím, mint a A true gem in the eminent Castle District

Milyen legyen a leírás?

 • A tömör leírás a címmel és a képekkel együttesen éri el hatását, azokra reflektál. Ez egy egyedien megfogalmazott kedvcsináló, nem pedig a lakásban elérhető eszközök felsorolása.
 • Itt lehetőséged van visszaadni az Airbnb alapvető célját: átadhatod, hogy szívügyedként tekintesz a lakásodra és örömmel fogadod a vendégeket. Megoszthatsz egy történetet, ezzel a hirdetés személyesebb lesz és a vendég is tudja, hogy nálad meleg fogadtatásra számíthat. A célod, hogy az érdeklődő különlegesnek érezze magát, azt gondolja, a te lakásodat neki találták ki.
 • Ne feledd, hogy a leírásnak kettős célja van: új vendégekre tehetsz szert, egyúttal a vendégélményt már a foglalásnál megalapozhatod!

  A lakáskiadás sok időt igényel, könnyítsd meg már az elején a dolgod, alapozd meg a sikert egy átgondolt piacravezetési stratégiával és személyre szabott profillal. Segítségre van szükséged? Fordulj szakértőinkhez bizalommal.
Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (még nem értékelték)

Kapcsolatfelvétel

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!
   • A megadott telefonszámon ebben az időpontban hívhatnak vissza.
Visszahívást kérek
Regisztráljuk adataid és 24 órán belül
felvesszük veled a kapcsolatot.
Részletes kalkuláció
Add meg lakásod paramétereit, tölts fel fotókat és
visszahíváskor már pontos becslést kapsz.

Kiemelt partnerünk