Vigyázz, kész, nyár!

Érdemes magasabb napidíjat kérned a kiemelt időszakokban, amikor egy-egy rendezvény vagy ünnepnaphoz kötődő hosszú hétvége miatt több turista érkezik a városba, annak érdekében, hogy a lehető legtöbb bevételhez juss.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, miért nem szerencsés, ha hónapokkal előre le van foglalva a lakásod minden napra az Airbnb-n. Most sorra vesszük azokat a nyári eseményeket, amikkel kalkulálnod kell az árazásban, ha maximalizálni szeretnéd a rövidtávú lakáskiadásból származó bevételed. Az átlagos előfoglalás 42 nap, tehát jó, ha az esemény előtt legalább 2 hónappal már jelzed a magasabb napidíjakat. Lássuk, milyen események várhatók a nyári szezonban, júniustól augusztusig.

Június 8-10.

Június 10-e Pünkösd hétfő, itt egy 3 napos hosszú hétvége miatt számíthatunk több vendégre, megnövekszik a hazai és a külföldi vendégforgalom egyaránt. Ez az időszak kifejezetten népszerű a baráti társaságok és családok körében.

Gondolj a családdal utazókra

Július 15-23.

Budapest rendezi a vívó világbajnokságot, ami egyben olimpiai kvalifikációs viadal is lesz a tokiói ötkarikás játékokra. Ez az időszak amúgy is főszezonnak számít, de a világbajnokság miatt indokoltak a magasabb budapesti vendégéjszaka számok, különösen azoknak az ingatlanoknak az esetében, ahonnét tömegközlekedéssel jól megközelíthető a rendezvény helyszíne (pl. metróvonal közelében található).

 

Július 29-augusztus 7.

Magyarországon rendezik a Maccabi Európai Játékokat (European Maccabi Games – EMG). Az eseményt négyévente rendezik meg, két évvel az izraeli Naccabi Világjátékokat követően. A sportversenyre a világ minden tájáról érkeznek a zsidó sportolók, hogy megmérkőzzenek egymással. Mivel az esemény alatt zajlik a hazai Forma 1-es futam is, így ebben az időszakban a szokottnál magasabb, a szilveszteri árakhoz hasonló napidíjak indokoltak.

 

Augusztus 2-4.

A Forma 1-es magyar futamokat rendezik meg a Hungaroringen, Mogyoródon. A világ minden tájáról érkeznek szurkolók Magyarországra, ilyenkor az összes szállás elkel. Mivel a rendezvény egybeesik a Maccabi Európa Játékokkal, kiemelten magas, a szilveszteri árakkal azonos díjazás indokolt.

A Forma 1 az egyik legnépszerűbb időszak nyáron

Augusztus 7-13.

Sziget Fesztivál. Az augusztus amúgy is főszezon, szinte mindenki erre a hónapra időzíti a szabadságát. A Sziget Fesztivál idején a világ minden tájáról érkeznek hozzánk bulizni vágyó fiatalok, ráadásul a világhírű rendezvénysorozat nem csupán az egyetemista korosztályt, de a családosokat, gyerekeket, idősebbeket is vonzza, így extra magas árak indokoltak. Ebben az időszakban minden kiadható lakás elkel.

 

Augusztus 17-20.

Idén augusztus 20-i állami ünnepünk keddi napra esik, így egy négynapos hosszú hétvégét nyerünk. A fővárosba vidékről, de a környező országokból is érkeznek szép számmal látogatók, számítani lehet a határon túli magyarok érkezésére is. Ebben a néhány napban a főszezon áraihoz mérten is magasabb árszint indokolt. Ez az úgynevezett szezonzáró rendezvény is, a hagyomány szerint augusztus 20-a után általában elromlik az időjárás, mindenki az őszi iskolakezdésre, a munkára koncentrál.

Augusztus 20-i hosszúhétvége

 

Az ősz is tartogat ugyanakkor olyan időszakokat, amikor megnövekszik a vendégforgalom, ezekre az eseményekre következő cikkünkben hívjuk majd fel a figyelmet.

Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 - 5)

Kapcsolatfelvétel

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!
      • A megadott telefonszámon ebben az időpontban hívhatnak vissza.
Visszahívást kérek
Regisztráljuk adataid és 24 órán belül
felvesszük veled a kapcsolatot.
Részletes kalkuláció
Add meg lakásod paramétereit, tölts fel fotókat és
visszahíváskor már pontos becslést kapsz.

Kiemelt partnerünk